Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
mhughes  
#1 Posted : Monday, June 3, 2019 7:28:44 AM(UTC)
mhughes

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/15/2019(UTC)
Posts: 3
Man
United States
Location: California

I see that the Boost Pressure and Oil Pressure gauges have a 30 second delay in updates.
Speed and rpm update pretty quickly. A 30 second delay makes these gauges pretty much unusable.

Is there an adjustment for the update rate?

2008 Cat C7 350hp
cdtolson  
#2 Posted : Monday, June 10, 2019 12:14:35 PM(UTC)
cdtolson

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/9/2019(UTC)
Posts: 1
United States
Location: Virginia

Same thing happening with my Boost Pressure and Oil Pressure, 30 seconds or more delay. These two should be as fast to update as Speed and Tach as far as I'm concerned?

What can be done about this Mark?

2015 Cummins ISL-450
Mark  
#3 Posted : Thursday, June 13, 2019 8:25:37 AM(UTC)
Mark

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 4/12/2014(UTC)
Posts: 277

Was thanked: 8 time(s) in 7 post(s)
Not quite as fast as RPM (10 ms) or speed (100 ms) but Boost and Oil pressure should be less than 30 seconds since their spec'd update time is 500 ms. I will look into it.

But in the meantime, you can check it too by doing the following:

1. Start your Motorhome (no need to be driving).
2. Connect the App and go to Settings/System/Advanced Functions.
3. Check the J1939 PGN box if not already checked.
4. Enter PGN 65270 and leave Source 255 (global).
5. Tap Monitor PGN/PID.
6. Watch the Return Data and take note of the update interval.
7. The data we get from this PGN is (in left to right order) DPF Pressure, Boost Pressure, Intake Temp, NA, NA, Exhaust Temp.

Do the same with PGN 65263.
...
7. The data we get from this PGN is (in left to right order) NA, NA, NA, Oil Pressure, NA, NA, Coolant Pressure, Coolant Temp.

Also, check the update interval in the Drive and Repair pages and see if it's also 30 seconds.

Send me your Event Log (Settings/Send the Event Log) and report back here your results.

Edited by user Thursday, June 13, 2019 8:36:01 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Mark  
#4 Posted : Tuesday, June 18, 2019 5:28:11 PM(UTC)
Mark

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 4/12/2014(UTC)
Posts: 277

Was thanked: 8 time(s) in 7 post(s)
Been trying to figure this one out and kinda stuck right now. If anyone wants to help out, let me know.
Users browsing this topic
Similar Topics
New text gauges (Likes, Gripes, and Wants)
by Ahamor 7/19/2019 3:38:13 AM(UTC)
Additional text gauges (Likes, Gripes, and Wants)
by Ahamor 7/19/2019 3:32:28 AM(UTC)
Linear gauges - Possible??? (Likes, Gripes, and Wants)
by Dynasty_09 6/15/2019 6:53:40 PM(UTC)
Missing data on several gauges (General Discussion)
by BattChief 3/25/2019 4:42:50 PM(UTC)
Custom gauges (Likes, Gripes, and Wants)
by Dbeck 3/19/2019 4:51:58 PM(UTC)
Oil & Exhaust Temp Gauges (Bugs)
by mrglyoung 1/15/2019 5:05:08 PM(UTC)
Gauges disappearing when creating new Dash layout (Bugs)
by BobGed 1/14/2019 12:28:08 PM(UTC)
Custom color scheme, digital gauges (Likes, Gripes, and Wants)
by warewolff 5/28/2018 7:38:46 AM(UTC)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.